TEVÉKENYSÉGEINK

Az oldal fejlesztés alatt áll.

 • Útkeresés Éve
  Közösségi lelkigyakorlatos év fiataloknak. Egy év Istennek, másoknak és magamnak. Persze minden év ilyen, de ez kicsit másképp. Mind közül ez a legnagyobb szabású programunk: tíz hónapon át közös esték lelkiségi-önismereti témákkal, reggeli szemlélődések, lelkinapok, önkéntesség és egyéni lelkivezetés alkotják az év gerincét. A programot az is színesíti, hogy néhányan a fiatalok közül együtt is élnek kisebb lakóközösségekben, míg mások otthonról járnak be a közös alkalmakra.
 • Nyitott lelki napok
  Időnként szükségünk van a kiszakadásra. Nyitott lelki napjainkon arra adunk lehetőséget, hogy a természetet járva, vagy egy vidéki helyre elvonulva az imádságon, csöndön, tematikus gyakorlatokon keresztül bárki felfedezhesse, mi zajlik a szíve mélyén. A figyelő jelenlét segít felszínre hozni emberi vágyainkat, érzéseinket, álmainkat, melyeken keresztül Isten szólongat mindannyiunkat.
 • Útkeresős mise (nyitott, havonta)
  Szeretettel hívunk titeket havonta egy közös misére, ami után lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, találkozásra egykori útkeresőkkel, vagy éppen becsöppenhettek jövevényként is, hogy megismerjétek ezt a közösséget. Ha hoztok valamit a közösbe, akkor vacsorázhatunk is együtt. Általában minden hónap első vasárnapján 18 órától a Karolina úti lakásban.
 • Szemlélődés a kertben (szeptember végéig nyitott)
  A hétköznapi tevékenységből kizökkenve a lényünk legmélye felé figyelve találkozhatunk mindazzal, ami/aki magára vonja a figyelmünket és kitehetjük magunkat Isten kiáradó, teremtő, gyógyító, éltető szeretetének. A szentírás történetein keresztül formálódhatunk magunk is az Élet útján. Csütörtök este Katona Mária; péntek reggel Bayer Mária.
 • Vezetett Szent Ignác-i ima (nyitott, hetente)
  Csendes benső imára hívjuk azokat a lélekben fiatalokat, akik Szent Ignác imamódjait követve keresik a bennük imádkozó Lélek hangját. Az imaóra menete: bejelentkező kör, csendes vezetett ima, megosztás. Akár egyetlen találkozás is fontos lehet Istennek!
 • Osztó-pontok: A pszichológus és a teológus beszélget (nyitott, havonta)
  Az Osztó-Pontok egy, az Útkeresés Háza által szervezett érdekfeszítő és hiánypótló programsorozat. A havonta megrendezett kerekasztal beszélgetéseken két hozzáértő szakember, egy pszichológus és egy teológus osztja meg velünk saját nézőpontját, szemléletét az adott témában, a jelenlévőket pedig arra hívja, hogy elgondolkodjanak ezeken a néha megosztó, néha éppen összehozó kérdéseken.
 • Az Útkeresés Napja (nyitott, évente)
  Minden évben egyszer tartunk egy nyílt napot gyönyörű környezetben, árnyas fák alatt. Ezen a napon összesűrítve megmutatjuk, hogy kik vagyunk. Délelőtt és délután interaktív lelkiségi műhelyek, imádságok, kerekasztal beszélgetés várja az érdeklődőket, este szabadtéri szentmise, bográcsozás és táncház. Igazi ünneplés ez. Hálaadás a Teremtőnek, aki utat ad, és vezeti lépteinket.
 • Lelkigyakorlat a hétköznapokban
  Szeretnél Istennel mélyebb kapcsolatba kerülni? Vágysz-e mélyebben felfedezni Őt mindennapi életed körülményeiben? Szeretnéd-e döntésed az Ő akarata szerint meghozni? Kész vagy-e naponta átengedni magad az Ő vonzásának, alakításának, éltető leheletének, és ebben a tapasztalatban egy kísérő segítségét elfogadni? Ha igen, akkor ez a kaland neked való. A Szent Ignác-i Lelkigyakorlat témáit követve a napi egyéni imádság kéthetente reggeli imádsággal és megosztással, kéthetente személyes kíséréssel egészül ki.
 • Radvány kerti kaláka (nyitott, havonta)
  Van egy kertünk. Közösen műveljük. Havonta egy-két alkalommal összejövünk és ültetünk, gyomlálunk, ápoljuk a virágokat, és ha úgy adódik, örömmel szüreteljük a gyümölcsöket. A kerti munka általában kiegészül közös imával, étkezéssel és megosztással. Érdekes tapasztalatunk, hogy miközben a kezünk jár, és néha megizzadunk, valami belül is megmozdul és növekedésnek indul. Mintha bennünk is lenne egy kert…
 • Sport (nyitott, alkalmanként)
  Ép testben ép lélek. Van, hogy spontán kimozdulunk, frizbizünk egyet a Margitszigeten, vagy kosarazunk a Diószegi úton a játszótéren. Információkról érdeklődj bátran az utkereseshaza@gmail.hu címen.

TEMATIKUS, ZÁRT CSOPORTOK:

 • Megszereted, ami a tiéd
  Ez a közösség azokból formálódott, akik korábban részt vettek az Útkeresés Évében, de szívesen tovább viszik az ott elkezdett témákat. A kétheti rendszerességgel összejövő csoportba már a korábbi Útkeresők hozhatják az őket érintő kérdéseket, és a már ismert eszközök, módszerek, gyakorlatok segítségével folytatják a személyes benső utazást.
 • Szívbéli tagság
  Vannak, akik életmódszerűen gyakorolják a szemlélődő utat, és a közösség számára szeretnék aktívan vagy kevésbé aktívan továbbadni Velük időről-időre összejövünk közösen gondolkodni és imádkozni az Útkeresés Háza jövőjéről, küldetéséről, lelkiségéről. Szeretünk együtt nagyot álmodni.